Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler: Facebook Hayal Görüyor

ABD‘deki yetkililer sosyal medya devi Facebook‘un Libra adlı dijital parasıyla ilgili yaptıkları yeni değerlendirmeler sırasında bu projeyi oldukça sert bir şekilde eleştirdiler.

Senato Bankacılık Komitesi tarafından düzenlenen oturumda Facebook’un Libra projesinin genel özellikleri ve bu projenin küresel finans sistemi üzerinde bırakabileceği etkiler değerlendirildi. Facebook’un dijital para projesinden sorumlu olan David Marcus’un da katıldığı bu duruşmada Facebook hakkında ağır eleştiriler yapıldı.

Demokrat Parti’ye bağlı olan Senatör Sherrod Brown, duruşma sırasında insanların Facebook’a güvenmediklerini ve dolayısıyla bu projeye ilgi duymayacaklarını söylüyor. Senatör Brown’a göre insanların alın teri dökerek kazandıkları paraları bu projeye yatıracaklarını düşünmek aslında bir “hayalden ibaret.” Brown daha sonra şu yorumu yaptı:

“Facebook’a insanların banka hesapları üzerinden bir deney yapma imkanı tanımak delilik olur. Tıpkı eline bir kutu kibrit tutuşturulmuş bebek gibi Facebook da evi defalarca kez yakıp yıktı.”

Bunun üzerine Cumhuriyetçi Parti’ye bağlı olan Senatör Martha McSally de lafa girerek Facebook’un mevcut faaliyetlerinin bile sorunsuz olmadığını, şirketin buna rağmen yeni bir işe kalkışmaya çalıştığını söyledi:

“Mevcut işinizi toparlamak varken gidip yeni bir iş modeli geliştiriyorsunuz.”

Marcus’un Cevapları

Şirketin Libra projesinden sorumlu olan David Marcus, kendisine senatörler tarafından yöneltilen bu soruların büyük bir kısmına yanıt verdi.

Öncelikle şirketin bu dijital para cüzdanını yalnızca Messenger’a ve WhatsApp’e entegre edeceğini söyleyen Marcus, bu cüzdanın yalnızca Facebook kullanıcılarına hitap edeceğini belirtti. Marcus daha sonra bu projenin ABD’deki ilgili yasalara uyacağını ve bu projenin ancak ve ancak tüm yasalara uyum sağlandığı zaman hayata geçirileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment