Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Düşüyor?

Kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde oldukça yüklü miktarlarda değer kaybetti. Bu süreç içerisinde Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi kripto paraların kayda değer oranlarda düşüş yaşadıklarını görebiliyoruz.

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin fiyatı geçtiğimiz güne kıyasla yüzde 11 oranında değer kaybetti ve şimdilik 9 bin 500 dolar seviyesine geriledi.

Alternatif kripto paraların durumuna baktığımızda ise onların da genel olarak epey kötü bir performans sergilediklerini görebiliyoruz. Yüzde 12 düşüş yaşayan Ethereum 201 dolara, yüzde 8 düşüş yaşayan Bitcoin Cash 285 dolara, yüzde 11 düşüş yaşayan Litecoin ise 79 dolara düşmüş durumda.

Bu süreç içerisinde kripto para piyasasının toplam değerinde de ciddi bir düşüş yaşandı ve toplam değer 257 milyar dolara düştü. Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 170 milyar dolar civarında.

Düşüşün Nedeni Ne?

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlara göre piyasanın düşmesinin doğrudan bir sebebi yok. Ancak geçtiğimiz gün yaşanan bir gelişme piyasayı dolaylı yoldan etkilemiş olabilir.

ABD’deki senatörler bundan birkaç saat önce Facebook’un dijital parasına özel bir oturum düzenlediler ve bu sırada Libra projesiyle ilgili çeşitli açıklamalar yaptılar. Bu oturumda Libra ile ilgili oldukça ağır eleştiriler yapıldı ve Facebook hakkında çeşitli ithamlar öne sürüldü.

Senatörlerin dijital paralar hakkında yaptıkları açıklamalar kripto para piyasasının olumsuz yönde etkilenmesine yol açmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment