Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Açıklaması: “Para Kavramımız Değişecek”

Uluslararası Para Fonu (IMF), önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yaşanacak gelişmeler ve değişimlerle birlikte para kavramının da değişmeye başlayacağını açıkladı.

IMF günümüzde e-para olarak adlandırılan para birimleriyle ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı. Blockchain tabanlı varlıkları da kapsayan bu araştırmanın amacı e-paraların hangi durumlarda kullanışlı olabileceğini öğrenmekti.

IMF bunun yanı sıra e-paraların hangi durumlarda merkez bankaları için sorun haline gelmeye başlayacağını, insanların hangi durumlardan itibari para yerine e-para kullanmaya başlayabileceklerini araştırdı.

Dijital Paraya Geçiş

Uluslararası Para Fonu tarafından yapılan açıklamalara göre insanların dijital para kullanmaya başlamaları aslında gayet muhtemel.

Bir dijital paranın geniş kitlelere yayılabilmesi için o dijital paranın belli başlı birkaç özelliğe sahip olması gerekiyor. Bunları şu şekilde sıralamak mümkün: tek bir mekana bağlı kalmamak, birbirini bütünleyici olması, düşük işlem ücretleri ve güvenilirlik.

Değişim Yaklaşıyor

Uluslararası Para Fonu günümüz şartlarının hızla değiştiğini ve geliştiğini düşünüyor. IMF bu yüzden merkez bankalarının dijital para fikrini iyice düşünmeleri gerektiğini, merkez bankası destekli dijital paraların belli bir ölçeğe kadar kullanışlı olabileceğini belirtiyor.

IMF ayrıca günümüzdeki değişikliklerle birlikte şu anda kullandığımız “bankacılık” ve “para” kavramlarının da değişmeye başlayacağını vurguluyor:

“Merkez bankalarının, regülatörlerin ve girişimcilerin sırtında çok fazla yük var…Ancak şu anda kesin olan tek bir şey var, o da şu: Günümüzdeki yenilikler ve değişimler bankacılık ve para alanlarını değiştirecek gibi görünüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment