Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Yandaşı: “Bitcoin’i Seviyorum”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’deki en yakın dostlarından biri olan Kevin McCarthy kısa süre önce Bitcoin ile ilgili oldukça çarpıcı bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde kendi Twitter hesabından kripto paralarla ilgili bir gönderi paylaşmış ve Bitcoin gibi kripto paraları pek sevmediğini belirtmişti. Trump buna gerekçe olarak ise kripto paraların yasa dışı amaçlarla kullanılıyor olmalarını göstermişti.

Donald Trump’ın Kongre’deki en büyük dostlarından biri olan Kevin McCarthy, CNBC’ye verdiği demeçlerde Trump’ın açıklamalarından farklı şeyler söyledi. Kripto paralar ile ilgili konuşan McCarthy Bitcoin’i sevdiğini” söyledi.

McCarthy bunun yanı sıra Blockchain teknolojisiyle de ilgilendiğini ve bu teknolojinin sunduğu güvenlik düzeyinden son derece memnun olduğunu söyledi, McCarthy budan bir süre önce Blockchain ile ilgili yaptığı açıklamalarda ABD’nin bu teknolojiye yatırım yapması gerektiğini, hatta Blockchain’in hükümetin en büyük önceliklerinden biri olması gerektiğini belirtmişti.

Bitcoin ve Libra Farkı

McCarthy CNBC’ye yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i sevdiğini söylese de iş Facebook’un dijital parası Libra’ya gelince durum değişiyor. Çünkü bu noktada McCarthy, Trump’a katılıyor.

Libra projesinin çeşitli sorunlara yol açabileceğini düşünen McCarthy bu konuda pek yalnız değil. Çünkü ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin gibi isimler de buna benzer görüşlere sahipler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment