Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan CEO’sundan Libra Açıklaması!

Facebook’un kripto parası Libra ile ilgili olarak konuşan son isim, JP Morgan CEO’su Jamie Dimon oldu. Daha önce yaptığı açıklamalarda Bitcoin’e sert bir şekilde karşı çıkan başarılı isim, daha sonra JP Morgan’ın çıkaracağı bir kripto para ile bir kez daha sektörün gündemine oturmuş ve JPM Coin hamlesi ile tam bir U dönüşü yapmakla suçlanmıştı.

Şimdilerde ise Facebook’un çıkaracağı kripto para Libra gündemi meşgul ederken, Dimon da konuyla ilgili CNBC’de bir programa konuk oldu ve bazı açıklamalar yaptı. Başarılı yönetici, Facebook’un Libra projesi ile ilgili eleştirel ifadeler kullanırken, şunları kaydetti:

”Facebook’un kripto para projesini açıkçası kısa vadede bize bir tehdit olarak görmüyorum. Bence Libra hakkında en erken ihtimalle bundan üç sene sonra konuşabiliriz. Blockchain teknolojisini dahi ilk çıktığından yaklaşık yedi yıl sonra konuşmaya başladık. Şu an için buna fazla vakit harcayamam. ”

Sektöre giriş yapacak olan tüm projelerin, bu alandaki sıkı kara para aklanmasının önlenmesi kanunlarına uyması gerektiğinin de altını çizen Dimon, dijital ödeme ortamında değişiklikler yapacak ve genel geçer olarak kullanılacak olan projenin ise kendi bankasının ürünü olan JPM Coin olmasını beklediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment