Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Sekreterinin Bitcoin Yorumlarının Sektördeki Yansımaları Nasıl Oldu?

Amerikan hükümetinin üst düzey isimleri birbiri ardına Bitcoin ile ilgili olarak açıklamalar yapıyor. Başta başkan Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta konuyla ilgili bir açıklama yapmasının ardından FED başkanı Jerome Powell da Bitcoin’i bir değer saklama aracı olarak gördüğünü söylemişti.

Bugün de ABD Hazine sekreteri Steve Mouchin, konuyla ilgili olarak konuştu ve Bitcoin’in spekülatif bir değer deposu olduğunu söyledi. Mouchin’in yaptığı açıklamalar kripto para sektörünün önde gelen isimleri tarafından da farklı şekillerde yorumlandı.

Örneğin Travis Kling, Mouchin’in yaptığı açıklamalarının ardından bir yorum yaptı ve Twitter üzerinden şunları yazdı:

”FED Başkanı ve ABD Hazinesi genel sekreteri, Bitcoin’in spekülatif bir değer saklama aracı olduğu konusunda hemfikir. Başkan da dahil olmak üzere, bu isimlerin hepsi Libra ve Bitcoin’in farklı şeyler olduğunu da kabul ediyorlar. Bu gerçekten çok güzel bir gelişme.”

Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano ise, yaptığı açıklamada şu noktalara parmak bastı:

”Hazine sekreteri Steve Mnuchin, temel olarak herkese kurallara uymalarını öğütlüyor. Bitcoin ve kripto para ile ilgili yasa dışı şeyler yapılmasını istemiyorlar. Bu açıklamalar, işi düzgün bir şekilde yapmak isteyenlere bir yeşil ışık gibi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment