Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Birçok Firmaya Lisans Vermeye Hazırlanıyor

Kripto para sektörü son dönemde güzel günlerden geçiyor. Gerek fiyat, gerekse de alt yapı anlamında yapılan atak, kripto paraları artık iyiden iyiye ana akım medyanın gündeminin içine sokarken, Facebook’un Libra projesi de bu alanda olan ilgiyi arttıran bir başka etmen olarak dikkat çekiyor.

Kripto para ve Blockchain gibi görece yeni bir sektörün içinde farklı iş kolları da zaman içerisinde oluşmaya başlarken, bu alanda ülkelerin regülasyon hamleleri de büyük bir önem taşıyor. İşte bu alanda bir haber Avrupa’nın en güçlü ekonomilerinden birisi olan Fransa’dan geldi. Fransa’dan yapılan açıklamada, ülkede faaliyet gösterecek olan bazı kripto para firmalarının yakın dönemde lisans alacağı açıklandı.

Konuyla ilgili Fransa ilk olarak Nisan ayında bir taslak metin ortaya çıkarmış ve ülkede faaliyet gösterecek olan kripto para firmalarının belirli kurallara uymasını şart koşmuştu. Daha sonra olgunlaşan bu taslak sonrasında ise, şimdilerde bir grup projenin lisans alacağı konuşulmaya başlandı.

Fransa’nın aynı zamanda bu lisans ve onay konuda sert bir tutum içinde olduğu ve kurallara uymayan şirketlerin tespit edilmesi halinde bunlara yüklü miktarda para cezası uygulacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment