Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Dev Firma, Lojistik Şirketleri İçin Blockchain Hizmeti Vermeye Başlıyor

Alman lojistik firmaları, ünlü Ernst & Young firması ile bir ortaklık anlaşmasının altına imza attı. Big Four olarak da adlandırılan denetleme firmalarından birisi olan ve Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak önemli çalışmaları bulunan Ersnt & Young’un bu firmalara lojistik konusunda Blockchain temelli bir takip platformu geliştireceği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlere göre  LKW Walter, GS1 Austria ve GS1 Austria’nın iştirak şirketi Bundesvereinigung Logistik Österreich’e ek olarak DB Schenker, ve WU Vienna’nın bu projede yer alacağı ifade edildi.

Bu sistemin belgeleri Blockchain üzerinde dijitalize edeceği belirtildi. Bu sayede maliyeti ciddi oranda azaltmayı planlayan yetkililer, aynı zamanda yüksek şeffaflık standardı ve sahteciliğe karşı da önlem almış olacak.

Her yıl yaklaşık 75 milyondan fazla dökümanı otomatize etmesi beklenen bu sistemin, aynı zamanda yıl başına yaklaşık 12 milyon kağıt tasarrufu yapması da hedefleniyor. Projenin başındaki isimlerden birisi olan Michael Schramm ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Blockchain, aslında tüm endüstriler için müthiş bir potansiyel vaad ediyor. Bu süreçleri standardize eder ve iyi bir iş ortaya çıkarırsak hem zamandan hem de maliyetten ciddi şekilde tasarruf edebiliriz ve biz de bunu yapmak istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment