Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Britanya, Libra Hakkında Ne Düşünüyor?

Facebook’un kripto parası Libra, gündemde ön sıralarda yer almaya devam ediyor. Birçok ülkenin önde gelen isimleri, bu çıkacak olan kripto paranın olası etkileri ile ilgili bazı değerlendirmeler yaparken, genel manada herkesin bu kripto paradan rahatsız olduğunu söylemek mümkün.

İşte bu konuyla ilgili son olarak konuşan isim ise İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond oldu. Başarılı yönetici, CNBC’nin ünlü programı Squawk Box’a katıldı ve Libra hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

”Potansiyel olarak elbette pozitif ve olumlu katma değer etkileri olabilir. Ancak madalyonun öteki yüzünde bu projenin, hali hazırda güzel bir şekilde işleyen sisteme olası olumsuz etkileri de olabilir. Eğer iyi bir şekilde regüle edilmezse, Libra kara para aklamak için bir başka kanal haline gelebilir. Organize suçlar ve terör faaliyetleri için de maalesef Libra kullanım aracı haline gelebilir. O yüzden esas konu, bunun iyi bir şekilde regüle edilmesi.”

Aslında Hammond’un açıklamaları, kripto para sektörünün Libra ile ilgili genel görüşlerini pek de yansıtmıyor. Sektörün önde gelen isimleri Libra’nın tam aksine fazlasıyla merkezi olacağını ifade ederken, bu tarz faaliyetlerin de önüne bu sayede rahat bir şekilde geçebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment