Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitpoint, Hack Saldırısından Zarar Gören Müşterilerine Ödeme Yapacak

Japonya merkezli kripto para borsası Bitpoint, geçtiğimiz günlerde bir hack saldırısının kurbanı olmuştu. Yaklaşık otuz milyon dolarlık bir fonun kaybı ile sonuçlanan saldırının ardından borsada işlem yapan yaklaşık 50 bin kişi mağdur olmuş ve bu haber kripto para sektöründe geniş bir yankı uyandırmıştı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ve basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bitpoint yetkilileri, yaşanan olaydan dolayı oldukça üzgün olduklarını ifade ederken, mağdur olan müşterilerinin fonlarını ise yeniden yerine koyacaklarını ve 30 milyon dolara denk gelen tutarı müşterilerine ödeyeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Bitpoint olarak yaşanan bu hack saldırısndan ötürü oldukça üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Bundan sonraki süreçte bu konunun peşine düşeceğiz ve güvenlik tedbirlerimizi daha da arttıracağız. Bu saldırı sonucunda borsamızdaki müşterilerimizin de fonlarının çalındığını söyleyebiliriz. Bu fonları, çalınan kripto paralar cinsinden yeniden müşterilerimizin hesaplarına yatıracağız ve onların bu zararlarını karşılayacağız. Böyle bir şey ile gündeme gelmekten ötürü çok mutsusuz ve bir kez daha özür diliyoruz.”

Bitpoint’in itibari para yerine ilgili kripto paralar cinsinden ödeme yapacağını açıklaması da, kripto para sektöründe ilgi çeken bir detay olarak hafızalarda yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment