Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankası Araştırması: Bitcoin, Halving Öncesi 90 Bin Dolar Olabilir

Almanya’da yer alan BayernLB adlı bir banka, Bitcoin’in diğer değerli metaller ile karşılaştırıldığı bir rapor kaleme aldı ve Bitcoin’in yarılanma öncesinde 90 bin dolara kadar çıkabileceğini işaret etti.

Belirli bazı parametreleri değerlendiren firma, altın ile Bitcoin’i de kıyasladı. Altın’ın ‘hard money’ konseptini çok uzun bir zaman zarfı içinde kazandığını ifade eden banka yetkilileri, buna karşın Bitcoin’in sahip olduğu genetik ve dijital çağda yaşamamız sebebiyle, lider kripto para biriminin bu statüyü altına göre çok daha hızlı bir şekilde kazanabileceğini ifade etti.

Daha sonra yarılanmanın da fiyata olası etkileri üzerine konuşulan araştırmada, ufuktaki Bitcoin blok ödülü yarılanması öncesi, lider kripto para biriminin 90 bin dolar değerine kadar çıkabileceğine vurgu yapıldı.

Benzer bir ifade de ünlü kripto para analisti PlanB tarafından kullanılmıştı. PlanB, son olarak yaptığı analizde, halving fiyatlanmasının henüz başlamadığını ifade etmiş ve Bitcoin fiyatının 6 haneli fiyatlara kadar çıkabileceğini iddia etmişti.

Bitcoin’de blok ödülünü blok başına 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürecek olan blok ödülü yarılanmasının, yapılan hesaplamalara göre Mayıs ayı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment