Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Ekonomisi Bu Yıl Küçülebilir

Dünya genelinde yüz binlerce kişiye bulaşan Kovid-19 virüsü hem insan sağlığına hem de küresel ekonomiye zarar vermeye devam ediyor. Uzmanların tahminine göre Koronavirüs salgının ekonomik etkilerini bir süre daha hissetmeye devam edeceğiz.

Alman Ekonomi Enstitüsü’nün yaptığı araştırmalara göre Almanya ekonomisinin bu salgın yüzünden %10 oranında küçülmesi söz konusu. ING’deki ekonomistler de Koronavirüs salgınının özellikle Avrupa ekonomisine zarar vermeye devam edeceğini düşünüyorlar.

En Kötü Senaryo

Koronavirüs salgınının tam olarak ne zaman kontrol altına alınacağı elbette bilinmiyor. Bazıları bu salgının yaz mevsiminde sona ereceğini, bazılarıysa salgının daha uzun süreli olacağını düşünüyor.

Alman Ekonomi Enstitüsü’nün (IW) araştırmalarına göre Koronavirüs salgınının Haziran 2020’ye kadar kontrol altına alınmaması, küresel ekonomiyi epey olumsuz etkileyebilir. IW tarafından paylaşılan bilgilere göre böyle bir senaryoda Alman ekonomisi yüzde 10’luk küçülme gösterebilir ve salgının etkilerini yıl sonuna dek hissedebiliriz.

ING Baş Ekonomisti Carsten Brzeski de bu salgının özellikle Batı ülkelerinin ekonomilerini etkilemeye devam edeceğini düşünüyor. CNBC’nin haberine göre kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Bu eşi benzeri görülmemiş kriz tüm Batı ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Şu anda koca ekonomiler bir gecede durma noktasına geldi ve ‘ekonomik durgunluk’ lafı bu durumu tarif etmeye yetersiz kalır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment