Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Maliye Bakanı: ‘Kripto Paralar İtibari Paraların Yerini Tutamazlar’

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Münster kentinde vatandaşlarla bir araya geldi kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Scholz, yaptığı açıklamalarda kripto paraların en azından şu an için itibari paraların yerini alamayacaklarını söyledi.

Kripto paraların tam olarak para birimi olarak sayılıp sayılamayacakları konusunda “biraz şüpheli olan” Scholz, kripto para piyasasını 17. yüzyılda Hollanda’da yaşanan lale çılgınlığına benzetti.

Scholz, kripto paraları hayatın her alanına entegre etmek için gereken işlem gücünün çok pahalı olacağını, böyle bir sürecin başarısızlıkla tamamlanacağını söyledi. Ancak Scholz, bundan yirmi, otuz yıl sonrası için henüz yorum yapamayacağını da vurguladı.

Maliye bakanına göre kripto paralar yasal düzenleyiciler tarafından olabildiğince dikkatli bir şekilde takip edilmeli çünkü bu tarz paralar terörizmi finanse etmek, para aklamak ve diğer illegal faaliyetler için kullanılabiliyorlar. Scholz ayrıca kripto paraların günümüz ekonomisinde “büyük bir rol oynamadıklarını” belirtti.

Avrupa’daki düzenleyiciler geçtiğimiz haftalarda birkaç kez bir araya gelerek kripto para düzenlemeleri hakkında konuştular.

Avrupa Parlamentosu’ndaki üyeler 4 Eylül’de bir araya gelerek ICO’lar hakkında bir oturum düzenlemişlerdi. Avrupa Parlamentosu’na göre ICO’lar “oldukça ilgi çekiciler ve gelecek vaat ediyorlar.”

Avrupa Komisyonu’nun başkan yardımcısı olan Valdis Dombrovskis, Viyana’da gerçekleşen Ekonomik ve Finansal İlişkiler Konseyi toplantısında kripto para sektörüne daha fazla düzenleme gerektiğini belirtmişti. Kripto paraların artık kolay kolay “ortadan kaybolmayacaklarını” söyleyen Dombrovskis, Avrupa Birliği’nin şu anda özellikle kripto paraları sınıflandırma konusunda çalışması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment