Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Neobank N26 Müşterilerine Bitpanda Aracılığıyla Kripto Para Ticareti Sunmaya Başladı

Almanya merkezli Neobank N26, kripto para borsası Bitpanda aracılığıyla Avustralyalı müşterilerine mobil uygulama üzerinden kripto para hizmeti sunmaya başladığını duyurdu.

N26 20 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda kripto para platformu Bitpanda ile ortaklık kurarak kripto para alım-satım hizmetini Avustralyalı müşterilerinin kullanımına sunduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre kullanıcılar banka aracılığıyla Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Shiba Inu (SHIB) başta olmak üzere toplamda 100’den fazla kripto paranın ticaretini yapabilecekler. Ayrıca N26, gelecek dönemlerde kullanıcılarına sunduğu kripto para seçeneğine 200’e çıkarmayı planlıyor.

N26 basın duyurusunda, Avustralya ile başlayan hizmeti önümüzdeki aylarda hizmet verdikleri diğer 16 ülkeye de sunacaklarını bildirdi. Bitpanda’nın Almanya’nın finansal piyasalar regülatörü BaFin’den henüz lisans almaması sebebiyle N26, kendi ülkesinde bu hizmeti müşterilerine sunamıyor. Bitpanda sözcüsü konu hakkında, BaFin lisansının şirket için yüksek önceliğe sahip olduğunu ve en kapsamlı lisansı almak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

N26 CPO’su Gilles BianRosa konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

N26 bankacılık deneyimi, para yönetimini kolaylaştıran özelliklerle müşterilerin ihtiyaçları etrafında inşa edilmiştir. N26 Crypto ile kripto yatırımlarını bankacılık deneyimine basit ve sorunsuz bir şekilde entegre ettiğimiz bir ürün yarattık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!