Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Spot Bitcoin ETF Davasında SEC’ye Karşı Elini Güçlendiriyor: Coinbase Dahil Oldu

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale arasındaki spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) davasına dahil oldu.

Coinbase 18 Ekim tarihinde mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunda, SEC’nin Grayscale’in spot Bitcoin ETF’ini herhangi bir rasyonel nedene bağlamaksızın keyfi sebeplerle engellediğini öne sürdü. Borsa birçok riskli emtianın ETF’inin piyasada işlem görmesine rağmen Bitcoin ETF’ine onay verilmemesini sakıncalı bulduğunu belirtti.

SEC’nin vadeli Bitcoin ETF’lerine izin vermesine rağmen ısrarla spot Bitcoin ETF’lerini reddetmesi üzerine Grayscale tarafından açılan davada şirket, SEC’nin tutumunu “keyfi, kaprisli ve ayrımcı” bulduğunu ifade etmişti. Ayrıca şirket, SEC’nin daha öncesinde onay verdiği birkaç ETF’in nitelik açısında spot Bitcoin ETF’i ile aynı indekslere dayalı olduğunu öne sürmüş ve SEC’nin bu tutumunun “yasal yetkilerinin ötesinde” olduğunu iddia etmişti.

Davaya bilirkişi olarak giriş yapan Coinbase de Grayscale ile benzer görüş bildirdi. Borsa altın, paladyum, petrol, doğalgaz, platin ve gümüş gibi birçok emtianın Bitcoin ile benzer risklere sahip olduğunu ancak diğer hepsinin spot ETF onayının bulunduğunu belirtti. Coinbase, SEC’yi yatırımcı seçimini haksız yere sınırlamak ve ayrımcılıkla itham etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!