Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager Digital Kullanıcıları FTX Anlaşması İle Varlıklarının Yüzde 72’sini Geri Alabilecek

Mahkeme belgelerine göre iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’in kullanıcıları, FTX US anlaşması kapsamında varlıklarının %72’sini geri alabilecekler.

Yakın zamanda açıklanan mahkeme belgelerine göre iflas eden Voyager Digital’in müşterileri, FTX US ile yapılan geçici bir anlaşma kapsamında hesap bakiyelerinin %72’sini geri alabilecekler. Voyager daha önce, iki haftalık bir ihale sürecinin ardından 27 Eylül’de yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bir değerlemeyle kazanan teklifi güvence altına aldıktan sonra müşterilerinin anlaşmanın sonunda FTX platformuna geçebileceklerine dair ifadelerde bulunmuştu.

FTX tarafından sunulan bu geçici plan, tüm öncelik taleplerinin tam olarak karşılanmasına ve diğer hesap sahiplerinin 1 Temmuz’dan bu yana dondurulan hesaplarının değerinin yaklaşık %72’sini geri almasına olanak tanıyacak.

ABD iflas yargıcı Michael Wiles mahkeme duruşması sırasında, geçici satışın Voyager alacaklılarının onayını alana kadar nihai olmayacağını belirtti. Wiles, iflas ödeme planının geçici olarak onaylandığına dair şu açıklamada bulundu:

Plan bozulursa, bu anlaşmaya dair hiçbir parça hayatta kalamaz.

Ayrıca anlaşmaya, Voyager’ın alacaklılar için daha iyi bir sonuç sağlayan herhangi bir teklif sunulduğunda FTX ile olan anlaşmayı iptal etmesine izin veren “güvenilir çıkış” adı verilen bir madde dahil edildi. Bu madde genellikle iflas davalarına dahil edilir ve şirketlerin alacaklıların mümkün olan en iyi anlaşmayı elde etmesini sağlamak için satış tamamlanana kadar daha yüksek teklifleri değerlendirmelerine izin verir.

Şirket ayrıca Wiles’ın ödeme planını oylama için müşterilere gönderme iznini istedi. Alacaklılar lehte oy kullansalar bile, satış konusunda hala son söz Wiles’a ait olacak.

Eylül ayının sonunda FTX US’in yaklaşık 1,4 milyar dolar ile en yüksek ve en iyi teklifi vererek Voyager’ın varlıklarını aldığı bildirilmişti. Teklif halihazırda 1,3 milyar dolarlık değerlemenin yanı sıra 110 milyon dolarlık ek değer artışı paketini içeriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!