Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Telekomünikasyon Devi Türkiye Aramalarından Ücret Almayacak

Telekomonikasyon devi Telefonica, Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye yapılacak aramaların ve gönderilecek SMS’lerin 17 Şubat’a kadar ücretlendirmeyeceğini duyurdu.

Telefonica Almanya tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzedeler ve aileleriyle dayanışma için Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye 9 Şubat-17 Şubat‘ta yapılacak arama ve gönderilecek SMS’lerden ücret alınmayacağı bildirildi. Açıklamada, Telefonica’nın kendi markaları O2, O2 Business, Blue, AY YILDIZ ve Ortel Mobile‘in söz konusu hizmet kapsamında olacağı belirtildi.

Uygulamanın insanların aileleri, arkadaşları ve sevdikleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için devreye konulduğunu belirten Telefonica, farklı yardım seçenekleri üzerinde çalıştıklarını da belirtti.

Telefonica CEO’su Markus Haas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan bu trajedi karşısında tepkisiz kalamayacaklarını ifade etti:

Deprem felaketi karşısında derin bir şok yaşıyorum. O2 Telefonica ve AY YILDIZ’daki ekiplerimizin yardım etme istekliliği ve desteği beni daha da etkiledi. Bağışlar, yardım çalışmaları ya da umut ve güven veren çağrılar ve mesajlar… Her katkı önemlidir. İhtiyaç sahibi insanlar için hep birlikte yakın durmaya devam edelim.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!