Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Avrupa Blockchain Enstitüsü’nü Kuracak

Almanya‘daki Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, Blockchain teknolojisiyle ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapabilmek için Avrupa Blockchain Enstitüsü kurmayı planlıyor.

Nüfus açısından ülkenin en büyük eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’daki yöneticiler, Blockchain teknolojisiyle ilgili yapılan çalışmaları daha verimli bir şekilde yürütebilmek ve bölgeyi teknolojik açıdan kalkındırabilmek için yeni bir proje geliştirmeye başladılar.

Eyaletin maliye bakanı olan Andreas Pinkwart, konu hakkında bazı açıklamalar yaparak Avrupa Blockchain Enstitüsü’nün bu yılın sonlarına doğru Dortmund’da kurulacağını belirtti. Pinkwart tarafından yapılan açıklamalar ilgili enstitünün Fraunhofer Materyal Akışı ve Lojistik Enstitüsü’ne bağlı olacağını gösteriyor.

Eyalet tarafından yayınlanan basın duyurusunda günümüzde küresel bir Blockchain yarışı yapıldığı ve Almanya’nın bu yarışa bir an önce dahil olması gerektiği belirtiliyor. Eyalet yetkilileri Avrupa’nın söz konusu Blockchain yarışında ABD’nin gerisinde kaldığını düşünüyor ve bu alanda yeni adımlar atmak istiyorlar.

Pinkward, Blockchain teknolojisinin çeşitli amaçlarla kullanılabileceğini ve bu teknolojiden gayet iyi sonuçlar alınabileceğini söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Bu teknoloji gayet güvenli, merkezsiz, tasarruflu olabilir ve eğer doğru şekilde kullanılırsa çok fazla enerji tüketmez.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment