Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya, Bitcoin’in Peşini Bırakmıyor: 30 Milyon Dolar Daha Sattı

Alman hükümeti, Bitcoin fiyatındaki binlerce dolarlık düşüşe rağmen cüzdanını boşaltmaya devam ediyor.

Blockchain analiz firması Arkham’ın verilerine göre Almanya, bugün Türkiye saati ile 13:30 sularında on milyonlarca dolarlık Bitcoin’i transfer etti.

Satmaya devam ediyor

Arkham kayıtlarına göre Alman hükümeti, Flow Traders’a ait bir cüzdana 547,4 Bitcoin (30,09 milyon dolar) gönderdi.

Alman hükümeti, bu hafta boyunca Bitcoin’in üstünde satış baskısı oluşturdu. Almanya, geçtiğimiz gün Coinbase, Bitstamp ve Kraken borsalarına toplamda 1.300 Bitcoin (75 milyon dolar) gönderdi. Arkham CEO’suna göre merkezi kripto para borsalarına genelde satmak için coin gönderiliyor.

Bitcoin fiyatı düşüyor

Alman hükümetinin cüzdanında hala 2,27 milyar dolar değerinde BTC bulunuyor. Almanya’nın Bitcoin satması ve Mt. Gox’un alacaklılarına geri ödeme yapmaya başlaması ile birlikte Bitcoin, bugün 54.000 dolara kadar geriledi.

Tron (TRX) kurucusu Justin Sun, Bitcoin’in üstündeki baskıyı azaltmak için Almanya’nın elindeki tüm Bitcoinleri piyasa dışından satın almaya hazır olduğunu söylemişti.

Bitcoin Treasuries verilerine göre Almanya, cüzdanında en fazla miktarda Bitcoin’i bulunduran beşinci ülke konumunda. Listede ilk sıraları ABD, Çin, Birleşik Krallık ve Ukrayna çekiyor. ABD’nin cüzdanında 213.246 BTC bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!