Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Blockchain’e Özel Bir Strateji Hazırlamaya Başladı

Almanya‘nın baş yürütme organı olan Federal Hükümet, bu yılın ortalarına doğru Blockchain teknolojisine özel bir strateji hazırlamayı hedefliyor.

Almanya’daki bazı parlamento üyeleri bundan bir süre önce Alman Hükümetinin ülkedeki fintech sektörüyle ilgili planlarının ne olduğunu öğrenmek için hükümet yetkilileriyle iletişime geçtiler.

Almanya’daki yetkililer bunun ardından özellikle Danimarka, Litvanya, Hollanda, Polonya gibi Avrupa ülkelerindeki düzenlemelere ilişkin bazı araştırmalar yaptılar. Hükümet, yerel fintech sektörünü bir süre değerlendirdikten sonra geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Almanya Hükümeti, fintech sektörünü daha kapsamlı bir şekilde düzenleyeceğini, bu düzenlemelerin Blockchain teknolojisini de kapsayacağını duyurdu. Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre ülkedeki yetkililer, bu yılın ortalarında Blockchain’e özel bir strateji hazırlamış olmak istiyorlar.

Federal Hükümet bu stratejiyi hazırlamadan önce bir süre boyunca Blockchain ile ilgili araştırma yapıp, bu konuda danışmanlık almaya devam edecek. Hükümet bu süreç boyunca Maliye Bakanlığı ve Ekonomik İlişkiler ve Enerji Bakanlığı gibi bakanlıklarla ortaklaşa çalışacak. Hükümet, bu bakanlıkların ilgili konuda yardımcı olabileceklerine inanıyor.

Bundan birkaç hafta önce Reuters gibi kaynaklar tarafından yapılan haberler, Almanya’daki yetkililerin Blockchain’i yakından araştırmaya başladığını öne sürüyorlardı. Öyle ki bu haberlere göre hükümet, bir süredir Blockchain hakkında bilgi edinebilmek için zaten yerel şirketlerle iletişim halindeydi.

Almanya’daki hükümet Blockchain hakkında yaptığı bu araştırmaları Blockchain sektörünü düzenlemek için mi kullanacak yoksa şu an için yalnızca Blockchain’in potansiyelini değerlendirmek için mi kullanacak bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment