Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’dan QuadrigaCX’in Kaybolan Paralarını Bulana Para Ödülü!

Kanada’daki kripto para borsalarından QuadrigaCX’in kurucusu Gerry Cotten bundan birkaç önce hayatını kaybetti. Cotten’ın hayatını kaybetmesinin ardından QuadrigaCX kullanıcıları, borsadaki paralarına erişemez oldular. Çünkü borsanın cüzdanlarına yalnızca Cotten ulaşabiliyordu.

QuadrigaCX, müşterilerinin paralarını birkaç farklı cüzdanda tutuyordu ve bu cüzdanların anahtarları yalnızca Cotten tarafından biliniyordu. Cotten’ın aniden hayatını kaybetmesi, borsa yöneticilerinin bu cüzdanlara erişememelerine ve dolayısıyla paraları toplayamamalarına yol açtı.

Kripto para borsalarından Kraken, QuadrigaCX olayının bir an önce çözülebilmesi için yeni bir duyuru yayınladı. Şirket yayınladığı bu duyuruda QuadrigaCX’te kaybolan paraları bulana 100 bin dolar değerinde ödül vereceğini açıkladı.

Şu ana dek yayınlanan açıklamalara göre QuadrigaCX, müşterilerine toplamda 200 milyon dolar değerinde ödeme yapmak zorunda. Şirketin kasasında ise yalnızca 285 bin dolar değerinde nakit para bulunuyor.

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından olan Kraken, bu durumun bir an önce çözülebilmesi için olaya bir para ödülüyle destek olmaya karar verdi. QuadrigaCX’te kaybolan paraların izini bulmaya yardım eden kişiler, Kraken’dan 100 bin dolar değerinde ödül alabilecekler.

Kraken, kendisine iletilecek tüm bilgilerin gerekli kuruluşlarla paylaşılacağını belirtiyor ve şöyle ekliyor:

“Kraken olarak bu olaya dair bulduğumuz tüm ipuçlarını bu olayla yakından ilgilenen FBI veya diğer yetkili kuruluşlarla paylaşacağız.”

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde Cotten’ın bu cüzdan anahtarlarını kağıda döküp bir kasaya kitlemiş olabileceğini aktarmıştık. Doğruluğu henüz kesin olmayan bu iddia, müşteriler tarafından önemli bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment