Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın En Büyük İkinci Borsası, ETN Listesine ADA ve XLM’i Ekledi

Almanya’nın en büyük ikinci borsası Börse Stuttgart, Cardano ve Stellar ETN’lerini piyasaya sürdü. Böylece borsa, kripto para tabanlı ETN’lerini 22’ye çıkartmış oldu.

Börse Stuttgart, yaptığı duyuruda yatırımcıların Cardano ve Stellar tabanlı ETN’lerle işlem yapabileceğini açıkladı. Böylece borsa yatırımcıları, ADA ve XLM ETN’lerini alıp satabilecek ve takip edebilecek.

Börse Stuttgart trading direktörü Jürgen Dietrich, kripto paralara olan ilginin artmaya devam ettiğini dile getirerek “ETN’ler sayesinde yatırımcılar artık Cardano ve Stellar’ın fiyat gelişimine borsada işlem gören menkul kıymetler aracılığıyla katılım sağlayabilecekler.” dedi.

İşlem saatleri uzun tutuldu

Borsa, yatırımcıların kripto para piyasalarında görülen volatiliteden yararlanabilmelerini istiyor. Bunun için, ETN işlemlerinin 14 saat boyunca gerçekleştirileceğini belirtti. Orta Avrupa saati (CET) ile işlemler, 08:00 – 22:00 aralığında yapılabilecek.

Cardano ve Stellar’ın performanslarını yansıtacak yatırım araçlarının ihracı kripto yatırım şirketi 21Shares tarafından yürütülecek. Varlıkların fiyatı, euro bazında takip edilecek.

Borsa, ilk kripto para tabanlı ETN’ini Kasım 2017’de piyasaya sürmüştü. 

ADA ve XLM piyasa değerleriyle ilk 20’de

CoinGecko’ya göre Cardano (ADA), 51 milyar dolarlık piyasa değeriyle yedinci sırada konumlanıyor. ADA, 7 Mayıs’ta 1,74 dolara çıkarak ATH gördü. XLM, 14 milyar dolarlık piyasa değeriyle 16. sırada konumlanmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!