Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hundredfold Advisors Fonunun Yüzde 15’ini Bitcoin’e Ayırabileceğini Açıkladı

Hundredfold Select Alternative Fund, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna sunduğu raporda fonun %15’e kadarını Bitcoin yatırımı yapmak için kullanabileceğini açıkladı. Hundredfold’un yatırımı, diğer pek çok kurumsal şirket gibi doğrudan değil Grayscale Bitcoin Trust aracılığıyla olacak.

2004’te kurulan Hundredfold Advisors, fonun %25’inin emtia ve Bitcoin yatırımı için kullanılabileceğini açıkladı. Portföyünün toplamda %15’ini Bitcoin’e ayırabileceğini duyuran şirket, Grayscale Bitcoin Trust’ın yanında vadeli sözleşmelerle işlem yapabilir.

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale’in Bitcoin fonundaki varlıkların toplam değeri, 37.1 milyar doları aştı.

“Yüksek volatilite” için risk uyarısı

“Stabil getiri” ilkesiyle hareket eden Hundredfold, geçen yıl önceki yıllara kıyasla çok daha iyi bir performansla yıllık %34,72 oranında getiri sağladı. Hundredfold Select Alternative Fund yönetimindeki varlıkların toplam değeri 270 milyon dolardan fazla.

Hundredfold, portföyüne ekleyebileceği Bitcoin’in “yüksek volatilitesi” sebebiyle risk barındırdığını açıkladı. Piyasa hareketliliklerinin yanı sıra, ABD’deki kripto para regülasyonlarının henüz tamamlanmadığı ve “federal, yerel veya yabancı bir hükümetin Bitcoin işlemlerine kısıtlama getirebileceği” belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!