Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Merkez Bankasının Yöneticisinden Kripto Para Açıklaması

Almanya merkez banasının yöneticisi Bitcoin‘in ulusal ölçekte kurallarla değil, uluslararası ölçekte kurallarla düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Deutsche Bundesbank yöneticisi Joachim Wuermeling herhangi bir sınır içerisinde kısıtlı kalmayan kripto paraların belli bir bölge veya ülke sınırları içerisinde düzenlenmelerinin zor olduğunu söyledi. Frankfurt’taki bir etkinlikte konuşan bankacı kripto paraların uluslararası ölçekte düzenlenmesi gerektiğini ve düzenleyicilerin kurallar üzerinde ortaklaşa çalışması gerektiğini söyledi.

Wuermeling böyle bir düzenleme sağlamanın ise yalnızca ve yalnızca yüksek düzeyde iş birliği kurulması durumunda mümkün olabileceğini söyledi.

Wuermeling şöyle konuştu:

“Dolayısıyla dijital paraların verimli şekilde düzenlenmesi için uluslararası boyutta olabilecek en iyi şekilde işbirliği yapılmalı çünkü ulus devletlerin düzenleme gücü belli ki kısıtlı.”

Almanya’dan bu haber gelirken Çin ve Güney Kore’den de düzenlemeler ile ilgili haberler gelmişti. Güney Kore’nin kripto para borsalarını kapatma gibi bir planı olduğuna dair haberler çıkmış olsa da bu iddialara Koreli yetkililer tarafından bir süre sonra açıklık getirildi.

Ancak Güney Kore hükûmeti yine de düzenlemeler getirecek ve bu düzenlemelerin arasında bankaların daha sıkı müşterini-tanı kuralları uygulaması ve kripto para ticareti sırasında kimliğini ifşa etmek istemeyip anonim olarak kalan yatırımcılara ceza uygulanması bulunuyor.

Sınırın karşısındaki Çin’den de düzenleme ile ilgili haberler geldi. Hala daha yetkililerden tam olarak kesin bir açıklama gelmemiş olsa da bazı kaynaklar Çinli otoritelerin kripto para borsalarından sonra şimdi de “borsa benzeri hizmetleri” kapatmayı düşündüğünü söylüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • tuncer atalay
    Posted 16 Ocak 2018 - 18:23 18:23

    Bankaların ve devletlerin bu ironik direncine gülüyorum…

Leave a comment