Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Yasadışı Operasyonlardan Ele Geçirdiği Kripto Paraları Realize Etti

Almanya Kolluk Kuvvetleri yasadışı operasyonlarda kullanılan kripto varlıklara el koydu. Almanya’nın Hessen eyaletinde gerçekleşen olayın ardından serbest bırakılan kripto varlıklara bölge yetkilileri el koydu.

Yakın zamanlarda Frankfurt’taki siber suçları kontrol kurumu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen bu olay için Almanya’nın kripto alanında ilk düzenlenen bankalarından Bankhaus Scheich‘e gitti. Banka, bu kripto varlıkların organize suçlara karıştığı için “kara para” olarak nitelendirildiğini, ticarette kullanılamayacağını söyledi. Banka, 7 ayı geçen bir süreç ile bu varlıkları temizledi ve müzayedeye çıkardı. Müzayedede 113 milyon dolar toplandı.

Blockchain ağlarının takip edilebilirlik özelliği sayesinde yapılan işlemler takip edilebilir. Bu sayede illegal işlemlerde kullanılan paralar “kara para” olarak nitelendirilir ve kullanımları engellenir.

Yaşanan bu olaydan sonra Frankfurt Polis Teşkilatı ve banka gelecekte yaşanabilecek bu tarz olaylar için birlikte çalışmaya karar verdi.

Almanya’da olduğu gibi dünya çapında da yasadışı olaylarla mücadele devam ediyor. Ekim ayında 200’den fazla Bitcoin’in yasadışı operasyonlarda ele geçirildiği bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!