Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’da Madencilik Operasyonu: 6 Gözaltı

Alman Polisi, kripto para madencilik firması işletmek için elektrik çalan bir grup şüpheliyi, dün itibariyle göz altına aldı.

Alman basınında çıkan haberlere göre, eski elektrik dağıtım şirketi PGH Elektro’nun yakınlarında faaliyet gösteren bir merkezdeki 49 bilgisayarın incelenmesinin ardından bir sorun olduğunun anlaşıldığı ifade edilirken, polisin yaptığı araştırma sonucunda bu madencilik tesisine ulaştığı bilgisi geçildi.

2017’den bu yana yaklaşık 30 hanenin kullandığı elektriği tek başına kullanan madencilerin, elektrik dağıtıcısına olan zararının ise yaklaşık 220 bin euro olduğu kaydedildi.

Almanya’nın Klingenthal bölgesinde yapılan operasyonun ardından 5 erkek ve 1 kadından oluşan grubun göz altına alındığı ve sorgularının yapılması için emniyet merkezine götürüldükleri kaydedildi.

Daha sonra tesiste yapılan incelemede 49 bilgisayardan 30’unun özel bir kripto para madencilik donanımına sahip olduğu belirtilirken, toplamda 80 adet ekran kartı ile madencilik yapıldığı belirlendi.

Son dönemde sayıları artan madencilik hırsızlıkları olayları ile gündeme gelen madencilik sektöründe, bu tarz olayların artmasının bir sebebi de işin artık karlılığının pek fazla kalmaması olarak gösteriliyor.

Madencilerin, kripto para fiyatlarındaki düşüşten sonra genelde zararına çalıştığı ve bu zararı kısmak için en büyük gider kalemi olan elektrik masraflarından tasarruf etmek için böyle yasa dışı yollar izledikleri belirtiliyor.

Daha önce de Tayvan’da bir kişi Bitcoin ve Ethereum kazabilmek için 3 milyon dolar tutarında elektrik çaldığı için göz altına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment