Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’daki Bankalar Blockchain İçin Düzenleme İstiyorlar

Almanya Özel Bankalar Derneği (Bankenverband), dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) tabanlı menkul kıymetler için yeni yasal düzenlemelerin hazırlanması gerektiğini düşünüyor.

Almanya’daki yerel bir bankacılık derneği olan Bankerverband, Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojilerinin finans alanında git gide daha yaygın bir şekilde kullanmaya başladığını, bu teknolojiler için yeni bir düzenlenme hazırlanmasının gerektiğini düşünüyor.

Özel Bankalar Derneği’ne göre eğer bir şirket dağıtılmış kayıt teknolojisini kullanarak yeni bir menkul kıymet üretirse bu ürünün ticaretinin güvence altına alınması gerekiyor. Bankerverband’a göre Almanya’daki yetkililerin bu aşamada devreye girip DLT tabanlı menkul kıymetlerle ilgili yeni düzenlemeler hazırlamaları gerekiyor.

Almanya Özel Bankalar Derneği’ne göre dağıtılmış kayıt teknolojisinin finans dünyasındaki rolü özellikle geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer oranında büyüdü. Dernek, DLT tabanlı finans ürünlerine dair herhangi bir düzenlemenin olmamasının yakın gelecekte ciddi sorunlara yol açabileceğine inanıyor.

Dernek tüm bunları gerekçe göstererek Almanya genelinde kullanılabilecek bir düzenleme bekliyor. Özel Bankalar Derneği’ne göre böyle bir yasal çerçeve yalnızca Almanya için değil tüm Avrupa için bile gerekli olabilir.

Almanya Maliye Bakanlığı bundan kısa bir süre önce Blockchain tabanlı menkul kıymetlerin nasıl değerlendirildiklerine ve bu finans ürünlerinin ne şekilde düzenlendiklerine dair bir rapor yayınlamıştı.

Ayrıca ülke genelindeki düzenleyiciler son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda kripto para ve Blockchain alanlarındaki çalışmalarını hızlandıracaklarını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment