Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclis Üyesi: Blockchain Devlet İşlerini Kolaylaştırabilir

ABD‘deki Cumhuriyetçi Parti üyelerinden Kevin McCarthy, birbirinden farklı devlet işlerinin Blockchain teknolojisi sayesinde çok daha verimli bir şekilde tamamlanabileceğini düşünüyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi Parti’yi temsil eden Kevin McCarthy, bu hafta içerisinde Kongre’nin Modernleştirilmesi İçin Seçilmiş Komite karşısına çıkarak Blockchain teknolojisinin genel kullanımı hakkında bir konuşma yaptı.

McCarthy’ye göre Blockchain teknolojisi günümüzde finans, eğitim, sağlık gibi çeşitli alanlarda kullanılabiliyor ve kullananlar tarafından büyük ölçüde olumlu değerlendirmeler alıyor. McCarthy, bu teknolojinin devlet işlerini yürütmek için de kullanılabileceğine inanıyor.

Cumhuriyetçi Parti üyesi McCarthy; ABD Kongresi’nin olabildiğince verimli, etkili ve sağlam adımlar atması gerektiğini düşünüyor ve Blockchain teknolojisinin Kongre’ye bu konuda yardımcı olabileceğine inanıyor.

Günümüzde birbirinden farklı sektörlerdeki şirketler çeşitli gerekçelerle Blockchain teknolojisine geçiş yapıyorlar. Örnek vermek gerekirse yaptığı iş dolayısıyla çok fazla evrak işiyle uğrana bir şirket, bu süreci hızlandırmak adına Blockchain’e geçiş yapabiliyor ve işini dijital ortama taşıyabiliyor.

ABD Kongresi’nde de evrak işine benzeyen ve süreci ciddi anlamda yavaşlatan çok fazla basamak bulunuyor. McCarthy’ye göre Blockchain hem bu süreçleri hızlandırabilir hem de belli başlı yasama süreçlerini tamamen otomatik hale getirebilir. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Günümüz teknolojisi hayatlarımızı değiştirmeye devam ederken umalım da Kongre de değişmeye razı olsun. Kongre bu değişim sayesinde çok daha verimli, etkili ve en önemlisi, şeffaf bir şekilde işleyebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment