Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Mahkemelerde Blockchain Teknolojisi Kullanılacak

Fransa’daki ticaret mahkemeleri, yerel şirketlerin kayıtlarını tutmak için Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacaklar.

Fransa’daki ticaret mahkemeleri, yerel şirketlerin yasal durumlarındaki değişimleri kaydetmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyorlar. Bu mahkemelerdeki görevliler, söz konusu kayıtları yapabilmek için IBM‘in Blockchain platformunu kullanacaklar.

IBM tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan bir basın duyurusuna göre Fransa’daki mahkeme görevlileri, IBM ile işbirliği yaparak yeni bir Blockchain ağı oluşturacaklar. Şu ana dek yapılan açıklamalara bakılacak olursa bu ağ Hyperledger platformu ile desteklenecek.

Fransa’daki yetkililer bu yeni Blockchain ağını kullanarak “şirketlere ait yasal düzenleme bilgilerinin paylaşımını” ve “Fransa topraklarındaki şirketlerin yasal durumlarındaki değişiklikleri” çok daha kolay bir şekilde takip edebileceklerine inanıyorlar. Yetkililer bu ağ sayesinde şirket ismini, şirket şubelerini ve daha birçok şeyi hızlı bir şekilde kontrol edebilecekler.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Fransa’daki yetkililer bu teknolojinin ne kadar verimli olacağını görebilmek için bir deneme de yaptılar ve normalde birkaç gün süren bir kayıt işlemini yalnızca bir gün içerisinde tamamlamayı başardılar.

IBM Fransa’nın idari kadrosunda yer alan Vincent Forunier, Blockchain teknolojisinin “bu kullanım için son derece ideal” olduğunu söyledi ve Fransa’daki mahkeme görevlilerinin bu teknoloji sayesinde pek çok açıdan rahatlayacaklarını belirtti.

IBM şu ana dek Blockchain ile ilgili birbirinden farklı adımlar attı. Bu teknolojiyi finans, eğitim gibi çeşitli alanlarda kullanan IBM, Blockchain üstünden yürüttüğü çalışmaları hızlandırmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment