Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’daki Devlet Bankası Blockchain Uygulamasını Deneyecek

Almanya‘daki devlet bankalarından KfW, kamu finans yönetimi alanında Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre Almanya’nın en büyük üçüncü bankası olan KfW, Burkina Faso’daki Maliye Bakanlığı ile Blockchain alanında işbirliği yapmaya başlayacak.

KfW ile Burkina Faso arasında daha önceden Blockchain ile alakası olmayan bir işbirliği yapıldı. KfW, geçtiğimiz yıl Burkina Faso hükümetiyle bir anlaşma imzalayarak hükümete 7 milyon euro değerinde kredi verdi.

KwF, geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak Burkina Faso hükümetiyle yeniden işbirliği yapmay başlayacağını duyurdu. KfW bundan bir süre önce TruBudget adlı bir açık-kaynak uygulaması geliştirdi ve bu uygulama Burkina Faso’da denenecek.

Afrika’da yer alan Burkina Faso, Accenture ve BearingPoint gibi şirketlerin de desteğiyle birlikte bu açık kaynaklı uygulamayı kullanacak. Kullanıcılar, Blockchain teknolojisinin kullanıldığı bu uygulama sayesinde sektördeki çeşitli sözleşmeleri saklayabiliyor, bu sözleşmeleri onaylayabiliyorlar.

KfW, Blockchain teknolojisinin normalde oldukça uzun süren bu süreci çok daha verimli bir hale getirebileceğine inanıyor. KfW Blockchain teknolojisine o kadar güveniyor ki bu test süreci için Burkina Faso’da bir ofis açma gereği bile duymuyor. Bankanın yönetim kurulu üyelerinden Joachim Nagel konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“TruBudget sayesinde bu süreç herkes için şeffaf bir hal alıyor, bağışçıların fonları güvenli bir şekilde kullanılıyor, ortak ülkelerdeki yapılanmalar dahi doğrudan kullanılmış oluyor.”

Dünya genelindeki bankalar çeşitli süreçleri hızlandırmak, evrak işlerini ortadan kaldırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya devam ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment