Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Dev Demiryolu Şirketi Blockchain Kullanacak

Almanya‘nın önde gelen demiryolu işletmecilerinden Deutsche Bahn AG (DB), sistemini tokenlaştırabilmek için bir Blockchain platformuyla işbirliği yapmaya başladı.

Şirket, bünyesindeki varlıkları tokenlaştırabilmek için Unibright adlı bir Blockchain platformuyla işbirliği yapmaya başladığını duyurdu. Avrupa’nın en büyük demiryolu işletmecisi olarak gösterilen Deutsche Bahn AG, Blockchain gibi merkezsiz platformların kendisine büyük katkılar sağlayabileceğini düşünüyor.

Unibright platformu otel rezervasyonu, yerel ulaşım, yiyecek içecek gibi seyahat sürecinin parçası olan şeyleri Blockchain teknolojisiyle bir araya getirmeyi düşündü ve bu doğrultuda bir proof-of-concept (PoC) geliştirdi.

Şirket bu hedefe ulaşabilmek için seyahat sürecinin her bir aşamasını tokenlaştırmayı planlıyor. Müşteriler bu platformdaki tokenları alabiliyor, satabiliyor, sistem içerisindeki başka bir hizmet karşılığında takas edebiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca düzenli müşterilerini ödüllendirmek için bu tokenları kullanabiliyorlar.

Unibright bu yeni sistemi NEM ağında kurmak istiyor. Şirketin açıklamalarına göre seyahat alanında uzman olan isimler, kurulacak yeni sistemin her aşamasını takip edecekler.

Almanya’da Blockchain

Almanya’daki yetkililer şu ana dek Blockchain teknolojisiyle alakalı birbirinden farklı çalışmalar yürüttüler. Bu çalışmaların bir kısmı Blockchain’in verimliliği, bir kısmı ise yasal sorumluluğu ile alakalı.

Yetkililer henüz Blockchain ile ilgili yasal bağlamda çok kapsamlı bir adım atmış değiller. Ancak ülkenin önde gelen şirketleri bu teknolojiyi şimdiden araştırmaya başladılar.

Artık aralarına Deutsche Bahn AG gibi bir ismin de katıldığı Almanya merkezli pek çok şirket, banka ve kurum bu teknolojiden faydalanmanın yollarını arıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment