Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Devleri Birleşti, Blockhain Üzerinden İşlem Yaptılar

Almanya‘nın üç önde gelen şirketi, Blockchain teknolojisini kullanarak bir para piyasası menkulü işlemi gerçekleştirdiler.

Ülkedeki bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden olan Commerzbank, yine Almanya’daki Continental ve Siemens adlı teknoloji devleriyle işbirliği yaparak Blockchain tabanlı bir işlem gerçekleştirmeyi başardı.

Genellikle finans şirketleri tarafından kullanılan ve kısa vadeli olan para piyasası menkulleriyle işlem yapmak genelde zahmetli süreçler nedeniyle iki gün içerisinde tamamlanabiliyor.

Almanya’daki bu üç şirket, ilgili işlemi Blockchain üzerinden yürütebilmek için bir araya geldi. Bu işbirliği sonucunda 100 bin euroluk bir test süreci hazırlandı. Continental bu süreçte menkulün üreticisi olarak faaliyet gösterdi, Commerzbank R3’ün Corda tabanlı Blockchain platformunu hazırladı, Siemens ise yatırımcı rolünü üstlendi.

Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre bu şirketler, Blockchain teknolojisi sayesinde bu işlemi çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirmeyi başardlar. Siemens’in yöneticilerinden olan Peter Rathgeb, Blockchain’in faydalarından şöyle bahsetti:

“İşin çok daha hızlı bir şekilde tamamlanıyor olması ve ürünün pazara çok daha kısa bir süre içerisinde sürülmesi, Blockchain’in ne kadar avantajlı olduğunu gösteriyor. Bu teknolojinin şu an için en büyük zorluklarının güvenlik ve performans alanlarında olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Avrupa genelinde bir standart oluşturmak gerektiği için yasal bağlamda da sorunlar var.”

Commerzbank geçtiğimiz yılın sonlarında Fransa’daki yatırım bankalarından Natixis ve Hollanda’daki finans şirketlerinden Rabobank ile işbirliği yapıp, Corda platformu üzerinden 100 bin euroluk bir işlem gerçekleştirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment