Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Güney Kore’de Para Aklamaya Karşı Verilen Mücadeleye Katıldı

Huobi‘nin Güney Kore’deki şubesi, para aklamayla mücadele edebilmek için kendi içinde yeni düzenlemeler yaptığını açıkladı.

Dünyanın en büyük altıncı kripto para borsası olan Huobi’nin Güney Kore’deki şubesi Huobi Korea, kara para aklamayla mücadele edebilmek için yeni standartlar ve kriterler hazırladı. Şirket geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusunda hem para aklama hem de para çekme süreçlerinde bazı değişikliklere gittiğini açıkladı.

Huobi Korea bundan böyle bu süreçleri daha detaylı bir şekilde takip edecek ve şüpheli bulduğu işlemleri yetkililere bildirecek. Şirket ayrıca olası dolandırıcılık vakalarının önüne geçebilmek için sisteminde sürekli olarak değişiklikler yapacak.

Güney Kore’deki Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından hazırlanan kriterlere uymaya çalışan Huobi Korea, olası kimlik hırsızlıklarıyla mücadele edebilmek için borsalar arası bir çağrı sistemi kurmay planlıyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ülkedeki bankaların, yine ülkedeki kripto para borsalarıyla işbirliği yapabileceklerini açıkladı ve FSC tarafından alınan bu karar, yerel kripto para sektörü için bir hayli olumlu oldu. FSC’nin aldığı bu kararla birlikte yerel kripto para şirketleri, bankalarla daha rahat bir şekilde ortaklık kurabiliyor ve müşterilerine daha verimli hizmetler sunabiliyorlar.

Güney Kore Hükümeti ayrıca bundan birkaç hafta önce ülkedeki kripto para borsalarına dair yaptığı güvenlik araştırmalarının sonucunu yayınlamıştı. Bithumb, Coinone ve Korbit gibi borsalar bu araştırmalar sonucunda başarılı not alırken diğer borsaların güvenlik açısından yetersiz kaldıkları ortaya çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment