Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Finansal Regülatörü BaFin, Ülkedeki İlk Menkul Kıymet Token Arzına Onay Verdi!

Bitbond isimli kripto para firması, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda ülkenin finansal regülatörü BaFin‘den, kendi ilk menkul kıymet token arzını piyasaya sürmek için onay aldığını açıkladı.

Alman regülatörü Bitbond’un Alman Bankacılık Yasası kapsamında blockchain tabanlı kredi verme işini de onaylamıştı. Eşler arası kredi verme platformu BaFin tarafından denetlenen ilk blockchain tabanlı finansal hizmet şirketi olarak da tarihe geçti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bitbond kurucusu ve CEO’su Radoslav Albrecht, ”yeni standartlar oluşturacak ilk regüle edilen blockchain şirketi” olduklarını ve bunun yatırımcılara kendi platformlarına güvenmelerini sağlamak için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

2013 yılında piyasaya sürülen Berlin tabanlı şirket, eşler arası ağ aracılığıyla küçük işletmelere kredi ve sermaye vermekteydi. Ana kitlesi Amazon ve eBay üzerinde açılan ticari işletmeler olan BitBond, 50.000’den fazla yatırımcıya sahip olduğunu ve 15 milyon dolardan daha fazla değere sahip 3.200 civarında kredi verdiğini iddia etmekte. Platformda bir kurumun alabileceği en büyük kredi 25.000 avro olarak biliniyor.

Stellar’ın blockchain ağı üzerinde hizmet veren platform, 2022 yılına kadar 1 milyar avro civarında kredi ve sermaye hacmine ulaşmayı hedefliyor. CEO Albrecht özellikle önümüzdeki tarihlerde yapmayı hedeflediği menkul kıymet token arzı için oldukça umutlu. CEO konu hakkında yaptığı açıklamada şirketin minimum 3 ile 5 milyon avro arasında fon toplayabileceğini ancak olası bir menkul kıymet token arzının 100 milyon dolara kadar fon sağlayabileceğini ifade etmişti.

Ülkenin finansal regülatörü BaFin’in bunun yanı sıra üç adet ilk menkul kıymet token arzı yapmayı planlayan firmanın başvurusuna da cevap vermesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment