Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Blockchain Startup Firması Neutrino’yu Satın Aldığını Açıkladı!

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olarak bilinen Coinbase, 19 Şubat tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile blockchain analiz startup firması Neutrino’yu satın aldığını duyurdu.

Coinbase’nin üründen ve mühendislikten sorumlu yöneticisi Varun Srinivasan konu hakkında yaptığı açıklamada, ”platformumuza yeni varlıklar getirebilmek için farklı ülkelerdeki kurumlar ve regülatörler ile çalışmalarımızın sürmesi için, bu satın almanın oldukça önemli” olduğunu ifade etti. Neutrino firmasının Coinbase kripto para borsasına ”hangi tokenlerin değer kazandığı ve hangilerinin kripto para sektöründe çekim kazandığı” konularında yardımcı olacağını da ekleyen yönetici, blockchain startup firmasının sekiz çalışanının Coinbase’nin Londra içerisindeki ofisine bu hafta taşınacağını da belirtti.

Firma çalışanları mevcut müşteriler ile çalışmalarını sürdürebilmek için farklı bir kurum olarak çalışmayı ise sürdürecekler. Srinivasan bu satın almanın Coinbase’nin yeni varlıkları araştırmasının önünü açarken, bir taraftan da borsanın hırsızlık veya içsel bilginin başka şirketlere aktarılması gibi istenmeyen olayların yaşanmasının da engelleneceğinin mümkün hale getirilebileceğini aktardı.

Olayın geçtiğimiz haftalarda İsrail tabanlı bir analiz firmasının Coinbase hesapları aracılığıyla Filistinli Hamas partisine Bitcoin bağışı yapıldığını tespit etmesinin hemen ardından gelmesi ise dikkatleri üzerine çekti. ABD hükümetinin terörist bir örgüt olarak kabul ettiği Hamas’a, ABD tabanlı bir kripto para borsası olan Coinbase hesapları ile bağış yapılması borsa için tehlikeli olabilir.

Borsa yetkilileri veya Neutrino CEO’su Giancarlo Russo konu hakkında ne kadara satın alım yapıldığı bilgisini ise paylaşmadı. Neutrino’nun rakibi olarak görülen Chainalysis ve İsrail tabanlı Whitestream firmalarının aksine, Neutrino özellikle Avrupa içerisindeki bağlantıları ile Coinbase’ye bu bölgede tutunması konusunda yardımcı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment