Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın İlk Blockchain Bankacılık Hizmeti, Türk Ortaklı Firma İle 4 Milyon Avro Fon Topladı!

Bitwala basın saatine göre yaklaşık 6 saat önce kendi Twitter hesaplarından yaptığı duyuruda, dünyada bile türünün ilk örneği olan blockchain bankacılık hizmeti için başlattıkları fonlamayı tamamladıklarını ve 4 milyon avronun üzerinde para topladıklarını açıkladı.


Fonlama temel olarak bir risk sermayesi firması olan ve Berlin, Münih ve İstanbul içerisinde ofisleri bulunan ve iki Türk ortağa sahip olan Earlybird ve Coparion firmaları tarafından yönetildi. Ealrybird risk sermayesi firmasının partneri ve kurucu ortağı olan Christian Nagel konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Ekibin alt yapısı ve tecrübesi bizi Bitwala’nın, herkesi aynı kendi banka hesaplarındaki konfor ve güvenlik ile pürüzsüz ve eşi benzeri görülmemiş bir sadelik ile kripto para birimlerine yönelik sıkı bağlar kuracağına ikna etti.”

Bitwala 2017 yılına kadar küresel transfer işlemleri için blockchain tabanlı bir merkez görevini görmekteydi. Şimdiyse yeni piyasaya sürecekleri Almanya merkezli bankacılık ürünü ile, kullanıcılara bir bankamatik kartı ve ödeme emri gibi kolaylıklar sağlayacak. Kullanıcılar bunun yanı sıra söz konusu bankamatik kartı ile maaşlarını alabilecekler ve standart fatura ödemesi gibi ödemelerini de yapabilecekler.

Bitwala Başkanı Jörg Won Minckwitz’in açıklamalarına göre, Bitwala’nın ürettiği yeni bankacılık ürününün özellikleri arasında entegre bir kripto para cüzdanı ve bu cüzdan ile trading ve anında likidite sağlama gibi imkanlar da olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment