Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Arzını Düşürdüğünü Açıkladı, Fiyat Bir Haftada Yüzde 50 Yükseldi

Merkeziyetsiz borsa (DEX) platformu Curve Finance, CRV tokenlarının yıllık emisyonunda beşinci kez indirime gidildiğini duyurdu.

Curve Finance tarafından yapılan açıklamaya göre yıllık CRV emisyonu, 2020’de 274 milyonken 2024 itibarıyla 162,7 milyona geriledi. Bu sayede token arzında önemli bir düşüş yaşandı.

Toplam CRV arzı, yıllık emisyonlardaki bu azalmayla birlikte 2,09 milyar seviyesine indi. Bununla birlikte, kilitli durumda olan yaklaşık 930 milyon CRV bulunuyor.

Kilitli arz dikkate alındığında, dolaşımdaki CRV token sayısı yaklaşık 1,16 milyar olarak hesaplanıyor.

Curve Finance yetkilileri, emisyonların azaltılması ve vesting dönemlerinin sona ermesi ile CRV token’ın yıllık enflasyon oranının yüzde 20’den yüzde 6’ya kadar düşeceğini belirtiyor.

DAO üzerindeki etkiler

Yıllık emisyonun beşinci kez indirilmesi ve vesting dönemlerinin sona ermesi, Curve DAO için de önem taşıyor.

Curve DAO kazançları, ilk kez CRV emisyonlarını aşarak ekosistemin sürdürülebilirlik yolunda ilerlediğini gösteriyor. Platformdaki token’ların artan kilitlenme oranı, Curve katılımcılarının platformla uzun vadeli bir bağlılık içinde olduklarını ve gelişimine giderek daha fazla katkı sağladıklarını işaret ediyor.

Curve Finance arzındaki azalış, yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. TradingView verilerine göre CRV, duyurudan sonra hızla yükselmeye başladı ve birkaç saat içerisinde yüzde 5 arttı.

CRV, haftalık bazda ise yüzde 50’den fazla değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!