Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Dolandırıcıları, Bu Yöntemle 32 Milyon Dolar Çaldılar

Kripto para dolandırıcıları, yatırımcıları dolandırmak için Nisan 2023’ten beri bin 300’den fazla sahte kripto para piyasaya sürdü.

Blockfence’in güvenlik araştırmacılarına göre dolandırıcılar, sahte kripto paralar sayesinde 42 binden fazla kurbandan 32 milyon dolar para topladı.

Sahte kripto paraların piyasaya sürülümü neredeyse otomatik olarak gerçekleşiyor. Dolandırıcılar, insanları kandırmak için henüz kendi kripto parasını çıkarmamış şirketleri veya projeleri taklit ediyor.

Ardından insanları ikna etmek için piyasada o kripto para için sahte bir hacim oluşturuluyor. Dolandırıcılar, yeteri kadar sermaye oluştuktan sonra coin’i satarak piyasadan çıkıyor.

Bu kripto paralar için oluşturulan akıllı sözleşmeler, birçok güvenlik testini başarıyla geçiyor. Ancak aslında dolandırıcılar, sözleşmeyi kullanarak kendileri için sonsuz miktarda coin oluşturabiliyor.

Araştırmayı gerçekleştiren isimlerden Pablo Sabbatella, “Tüm bunları tek bir kişi organize ediyor olabilir çünkü gördüğümüz üzere birçok şey programlama yoluyla yapılıyor, örneğin token isimleri AI ile karıştırılmış pek çok farklı kelimeden oluşuyor. Tokenların oluşturulması, likidite havuzlarının açılması, LP tokenlarının kilitlenmesi, rug pul… bunların çoğu otomatik gibi görünüyor.” dedi.

Sabbatella’ya göre yatırımcılar, bunun gibi riskli projelerden uzak durmak için birden fazla güvenlik aracı kullanmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!