Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Alman Banka Destekli Kripto Para Şirketi Kritik Bir Başarı Elde Etti!

İsviçreli kripto altyapı sağlayıcı Taurus, İsviçre’deki bireysel müşterileri için tokenize edilmiş menkul kıymet hizmeti sunacak.

Kripto para saklama ve ticaret şirketi Taurus, İsviçre’nin finansal regülatörü İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Otoritesi’nden (FINMA) blockchain tabanlı menkul kıymet tokenları sunmak için onay aldı.

Taurus, alınan onayın ardından TDX adlı alım-satım platformunu bireysel müşterilerin hizmetine sundu.

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Alman Deutsche Bank tarafından desteklenen Taurus’un platformu kripto paraların yanı sıra İsviçre Frangı (CHF), Euro (EUR) ve ABD doları (USD) ile alım satıma da izin veriyor.

Taurus konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu onayın menkul kıymetlerin likiditesini artırdığını ve şirketlerin hem birincil hem de ikinci piyasalara erişimini kolaylaştırdığını söyledi.

Taurus kurucu ortağı Lamine Brahimi verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

TDX pazar yerinde yalnızca profesyonel yatırımcılara izin veriliyordu. Artık FINMA’nın onayı ile bu eksiklik giderildi. Şirket hissesi almanın Amazon’dan kitap almak kadar kolay olması gerektiğini düşünüyoruz.

Son dönemde birçok dev bankacılık firması ve yatırım şirketi tokenizasyon için adım atmıştı. Avalanche (AVAX) ve Polygon (MATIC) ise şirketlerin tercih ettiği altcoinler olmuştu. Taurus’un bu tokenizasyon hizmeti için hangi altcoin’i seçeceğine dair bir açıklama henüz gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!