Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Pazarını Milyarlarca Dolar Büyütebilecek Bu Karara Kesin Gözüyle Bakılıyor

ABD’de spot Bitcoin ETF’si kuran isimler, altcoinler için de ETF kurulmasına izin verileceğine kesin gözüyle bakıyorlar.

Grayscale’in global ETF müdürü David LaValle, New York Borsası tarafından düzenlenen etkinlik sırasında gelecek iki-üç yıl içerisinde Bitcoin dışındaki kripto paralar için de ETF kurulmasına izin verilip verilmeyeceği yönündeki soruya, “Bence %100.” diyerek yanıt verdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Ethereum ETF’leri için yapılmış başvuruları gelecek ay reddetmesi beklense de bunun uzun vadede olumlu sonuçlanacağı düşünülüyor.

LaValle, “Bunu Bitcoin ile yapabildiğimizi zaten kanıtlamış durumdayız ve Ethereum ile ilgili de oldukça verimli görüşmeler yapıyoruz.” dedi.

Spot Bitcoin ETF’si kuran bir diğer şirket Bitwise’ın yatırım yöneticisi Matt Hougan, “Mayısta ya da daha sonrasında onay alsak da almasak da ETF’lerin maliyeti azalttığını ve bu varlık sınıfına erişmeye çalışan yatırımcıların daha çok korunmasını sağladığını gösterdik, bu yüzden Ethereum ETF’leriyle ilgili soru, bunların kurulup kurulmayacağı değil, ne zaman kurulacağıdır.” dedi.

Aynı etkinlikte yer alan ProShares Yatırım Stratejisi Müdürü Simeon Hyman, benzer bir yorum yaparak, “Daha farklı bazı kripto paraların da bizim dahil olmamıza yetecek büyüklüğe ulaşamayacağını hayal edemiyorum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!