Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Sezonu Neden Gelmedi? “En Aptalca Coini” Seçiyorlar

Altcoin yatırımcılarının merakla beklediği yükseliş dönemi, pek çok kişinin hayal ettiğinden daha farklı şekilde yaşanabilir.

Glassnode analisti James Check, bu yılki boğa piyasasının özellikle 2021’dekine kıyasla çok daha farklı olduğunu söyledi.

Kısa yoldan para kazanmak istiyorlar

Check, 2021’de yatırımcıların Bitcoin, Ethereum, Layer-1, DeFi piyasalarına büyük miktarlarda para yatırdığını söyledi. Ancak analiste göre yatırımcılar, günümüzde en kısa zamanda en fazla miktarda parayı kazanmak için piyasadaki “en aptalca coin’i satın almaya” çalışıyor.

Glassnode analisti, spot Bitcoin ETF’lerinin bu yılın başında onaylanmasıyla birlikte birçok yatırımcının memecoin piyasasına para aktardığını söyledi. Yatırımcılar, utility tokenlar yerine doğrudan PEPE gibi memecoinlere yöneldi.

PEPE, bu yılın ilk yarısında inanılmaz bir performans sergiledi ve bazı yatırımcılar, büyük karlar elde etti. Öyle ki bir PEPE yatırımcısı, Nisan’da yaptığı 3.000 dolarlık yatırımından 46 milyon dolar kar sağladı.

Altcoin piyasası hareketlenecek mi?

Check’e göre PEPE ve dogwifhat (WIF) gibi memecoinlerin fiyatları ve işlem hacimleri yükselirken diğer alanlardaki altcoinler, bundan faydalanamadı.

Bazı analistler ise bu durumun kısa süre içerisinde değişeceğini düşünüyor. Luke Martin, geçen günkü yorumunda altcoinlere şu anda yatırım yapmak için “ev satılabileceğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!