Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin 5 Milyar Dolar Vakti Geldi: “Zayıftan Güçlüye”

Bugün toplamda yaklaşık 5 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesi doluyor.

En büyük borsalardan Deribit’in verilerine göre toplamda 3,66 milyar dolar değerindeki 62 bin Bitcoin sözleşmesinin vadesi bugün doluyor. Bu opsiyonların put call oranı 0,59 olurken max pain seviyesi 61 bin dolar düzeyinde.

Max pain en fazla açık opsiyon sözleşmesine sahip olan kullanım fiyatıdır. Bu fiyat, opsiyonların vadesi dolduğunda, en fazla sayıda opsiyon sahibinin finansal kayıp yaşamasına neden olacak fiyattır. Put-call oranı ise piyasadaki alım opsiyonları ile satım opsiyonları arasındaki oranı gösterir.

Bitcoin’in haricinde 1,34 milyon dolardan fazla değerde 530 bin Ethereum sözleşmesinin vadesi de doluyor. Bunların put call oranı 0,49; max pain seviyesi ise 2 bin 800 dolar.

Bitcoin için olumlu bir dönem gelebilir

Bu ayın teslimat gününde, ETH’deki zayıflık opsiyon verilerinde belirgin şekilde göze çarpıyor. Aylık Maxpain noktası ile teslimat fiyatı arasındaki fark yüzde 10’u aşıyor. Bu ay, uzun vadeli zımni oynaklık (IV) oranları artarken, kısa vadeli IV oranları düştü ve bu noktada IV’lerin daha fazla düşme olasılığı sınırlı.

Türev analisti Greeks.live, “Önceki yılların ticaret verilerine bakıldığında, Eylül ayının genellikle “zayıftan güçlüye” doğru geçen, nispeten durgun bir ay olduğu görülüyor. Bununla birlikte, dördüncü çeyreğin BTC için iyi bir zaman dilimi olması bekleniyor. Son dönemde birçok balinanın Ekim ayı piyasasına yönelik stratejiler geliştirdiği gözlemleniyor. Bu nedenle, bu yılın son dört ayında olumlu bir piyasa beklentisi söz konusu” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!