Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Şirketi Planlarını İptal Etti, Aylardır Geri Ödeme Yapmıyormuş!

Blockchain tabanlı karbon kredisi platformu Flowcarbon, WeWork’un eski CEO’su Adam Neumann tarafından kurulan girişimlerden biri olarak büyük bir ilgi görmüştü. Ancak, büyük beklentilerle duyurulan Goddess Nature Token (GNT) projesi piyasaya sürülemeyince, şirket yatırımcılarına geri ödeme yapmaya başladı.

Forbes’un 11 Eylül tarihli haberine göre teknoloji odaklı risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz gibi yatırımcılar, bir yıldan fazla bir süre boyunca projenin hayata geçirilmesini bekledikten sonra, son haftalarda bazı geri ödemeler aldı. Flowcarbon, yatırımcılara piyasa koşulları ve karbon kayıt defterlerinden gelen direncin, geri ödeme kararının arkasındaki ana sebepler olduğunu belirtti.

Token alıcılarına ödeme yapılıyor

Flowcarbon’un geri ödeme sürecini kamuoyuna açıklamadığı görülüyor. Ancak bir şirket sözcüsü, Forbes’a yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana sektördeki gecikmeler nedeniyle GNT alıcılarına standart ve olağan koşullarla geri ödeme teklif edildiğinin “iyi bilindiğini” söyledi.

Geri ödeme sürecinin bir parçası olarak, GNT satın alanlardan Flowcarbon ve iştiraklerine karşı dava açmamalarını taahhüt eden bir feragatname imzalamaları ve belirli gizlilik koşullarını kabul etmeleri istendiği bildirildi.

GNT token’ı, karbon kredileriyle 1:1 oranında desteklenecekti. Bu karbon kredileri, büyük şirketlerin karbon emisyonlarını dengelemek için satın aldığı sertifikalar olup, bir metrik ton karbon dioksitin atmosfere girmesini engellediğini veya atmosferden çıkarıldığını temsil ediyor.

Karbon kredilerinin tokenleştirilmesi, teorik olarak daha fazla yatırımcının bu pazara katılımını kolaylaştırabilirdi, ancak sektörde bu konuda önemli ilerleme kaydedebilen oyuncular henüz sınırlı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!