Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin’de Ağ Aktiviteleri Rekora Koşuyor: Fiyata Etkisi Ne Olacak?

Fantom (FTM) ağındaki işlem sayısı ve ücreti uzun zaman sonra görülmemiş bir seviyeye yükselince gözler sebebine çevrildi.

Kripto para piyasası Fantom ağındaki ani aktivite artışına odaklandı. On-chain verilerine göre ağdaki 22 Kasım günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,945 milyona ulaştı. Bununla birlikte ağın gwei’si 11 bin bandına oturdu. Uzmanlara göre bu ani artışın sebebi ise ağ üzerindeki yeni bir akım olan FRC-20 tokenlarına yönelik artan talepten kaynaklanıyor.

FRC-20 tıpki Bitcoin ağındaki BRC-20 Ordinals furyası gibi Fantom blokzinciri üzerinde basılan tokenları temsil ediyor. Kullanıcıların çok sayıda FRC-20 token basması ve bunların alım satımının hız kazanması ağın kısa sürede şişmesine yol açtı.

Benzer bir durum kısa süre önce Avalanche (AVAX) ağında da görüldü. Avalanche üzerinde birkaç gün önce popülerlik kazanan ve adeta mantar gibi türeyen ASC-20 tokenlar ağ aktivitesini ciddi oranda artırmış ve işlem ücretlerini tavan yaptırmıştı.

Benzer bir durum kısa süre önce Polygon (MATIC) ağında yaşanmış ve ağ aktivitesi rekor seviyeye ulaşmıştı.

CoinGecko verilerine göre Fantom ağında yaşanan bu hareketlilikle birlikte FTM fiyatı son 24 saatte %1,5 yükseldi. Ağ üzerindeki bu hareketliliğin devam etmesi durumunda fiyatın önümüzdeki günlerde daha yüksek seviyelere ulaşılabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!