Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinler İsteneni Veremiyor: Bitcoin ve Ethereum’un Çok Gerisinde Kaldılar!

Bitcoin ve Ethereum’un piyasa değerinde kayda değer artışlar yaşanırken altcoinlerin geneli bu ivmeyi yakalayamadı.

On-chain analiz platformu Glassnode güncel analizinde, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve altcoinleri piyasa değeri açısından değerlendirdi. 2024’ün mali yılının ilk gününden bu yana yapılan değerlendirmede, Bitcoin’in %17,6 ve Ethereum’un ise %18,2  oranında piyasa değeri bakımından artış sergilediği belirtilirken altcoin piyasasının daha yavaş kaldığı ifade edildi.

Özellikle Ethereum’un, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının ardından yükselen spot Ethereum ETF beklentileriyle birlikte son haftalarda daha iyi performans sergilediği kaydedildi. Bu süreçte altcoin piyasa değeri sadece %8,1 yükseliş gösterdi. Bu süreçte kripto para piyasasının toplam değerini yukarı taşıyan en önemli iki oyunca bariz bir şekilde Bitcoin ve Ethereum oldu:

Bitcoin ETF’nin onaylanmasının ardından ETH’nin, 2023 yılı boyunca göreceli olarak düşük performans gösteren BTC’den daha iyi performans göstermeye başladığını belirtiyoruz. Öte yandan, toplam Altcoin piyasa değeri aynı performansı göstermedi; YTD büyümesi iki majörün yarısından daha az oldu.

Öte yandan geçtiğimiz boğa piyasalarında da öncelikle Bitcoin ve Ethereum’un yükseldiğini ve ardından altcoinlerin genelinde bir canlanma olduğunu belirten analistler, önümüzdeki süreçte altcoin piyasasının yükselmek için daha geniş bir paya sahip olduğunu hatırlarttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!