Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinlerde Kilitli Token Açılışlarının Fiyat Üzerindeki Etkisi: Yükseliş Mi, Düşüş Mü?

Paylaşılan yeni araştırma verileri token kilit açılım aktivitelerinin fiyat üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Yatırım firması 6MV, 5 binden fazla token kilit açılım aktivitesini değerlendirerek detaylı bir rapor sundu. Raporda kilit açım aktivitelerinin sıklığının ve miktarının token fiyatları üzerindeki etkisine yer verildi.

Araştırmaya göre dolaşımdaki arzın %0 ile %1‘i arasındaki kilit açılımlarının kayda değer bir etkisi olmazken dolaşımdaki arzın %1’den daha büyük kilit açma etkinlikleri ise belirgin bir negatif etki yaratıyor. Bununla birlikte 1 yıllık periyotlara yayılmış uzun vadeli kilit açılışları daha ciddi volatilite yaratırken haftalık veya aylık olarak gerçekleştirilen açılışlar token fiyatına daha az etki yapıyor.

Dolaşımdaki arzın %1’inden fazla olan kilit açmalar, kilit açma boyutu ile fiyat arasında negatif bir ilişki olduğunu gösteriyor. Daha küçük kilit açılımlarının ise esasen pek bir etkisi olmuyor.

Öte yandan arzlarının %70’ten fazlasını piyasaya ilk sürüldükleri anda yatırımcılarına dağıtan projeler ise başlangıçta daha az arz verip kilit açılma dönemlerinde daha fazla varlığı piyasaya sürenlere kıyasla düşük volatilite yaşıyorlar.

Ek olarak seçili topluluk üyeleri ya da ekip çalışanları gibi özel gruplara daha yüklü miktarda arz ayıran projelerin satış baskısı ve volatilitesi daha az oluyor ve bu projeler uzun vadede daha iyi performans sergiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!