Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Açıkladı: Kurumsalların Tercihi Bitcoin Mi? Altın Mı?

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan (JPM), kripto para sektörüne karşı düzenlemelerin kurumsal yatırımcıları Bitcoin (BTC) yerine altın almaya sevk ettiğini belirtti.

JPMorgan yakın tarihte yayınladığı bir araştırma raporunda, kurumsal yatırımcıların ABD’de yakın zamanda gerçekleşen bankacılık krizinin olası etkilerine karşı dolardan kaçış gerçekleştirirken kripto para karşıtı düzenlemeler nedeniyle Bitcoin yerine altını tercih ettiklerini ortaya koyuldu.

Raporda, kripto para sektörünün giderek sıkılaşan düzenlemelere karşı ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in ABD dışında bir kripto türev borsası açmak gibi çeşitli önlemler aldığına değinildi.

JPMorgan, düzenleyici taraflardan gelen baskıların kripto para şirketleri üzerindeki stresi artırdığını ancak mevcut durumda kripto para piyasasının talebini ve likiditesini etkilemesi olası olan Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olarak nitelendirilmesi gibi önemli konularda hala netlik bulunmadığının altını çizdi.

Öte yandan raporda, yılın başında bu yana Bitcoin’de süren rallinin kurumsal yatırımcıların talebinden kaynaklamadığına dikkat çekildi. JPM, Bitcoin’in ayrışan performansının Bitcoin tabanlı NFT’ler olarak bilinen Ordinals gibi yeni ürünlerden de kaynaklandığının altını çizdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,6 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,6 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 29.181 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!