Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yeni Küresel Kripto Para Borsasını Başlattı: Resmen Yayında!

ABD’nin önde gelen kripto para borsası Coinbase, 5x kaldıraç seneği sunan ve ABD dışındaki müşterilere hizmet vermeyi amaçlayan Coinbase International Exchange’i başlattı.

Coinbase paylaştığı bir blog gönderisinde, global kripto para topluluğuna hizmet verecek türev borsası Coinbase International Exchange‘i hayata geçirdiğini duyurdu. İlk aşamada 5x kaldıraç seçeneği sunacak borsa likidite sağlamaya hazır bir dizi harici piyasa yapıcı ile ortaklaşa sunulan sağlam bir ticaret deneyiminin yanı sıra titiz uyum standartlarını karşılayan bir tasfiye çerçevesi sunuyor. Borsada şu an için sadece Bitcoin/USDC ve Ethereum/USDC işlem çiftleri yer alıyor.

Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) alınan düzenleyici lisans doğrultusunda hareket eden ve bu temelle globale açılan Coinbase, yüksek standartta müşteri korumasını amaçlıyor.

Küresel çapta kripto para endüstrisi için güvenilir ürünler geliştirmenin önemine değinen borsa, vadeli işlemlerin tüm piyasa hacminin %75‘ine denk geldiğinin de altını çizdi.

Küresel bir kitle için kripto kullanımını ve benimsenmesini genişleten güvenilir ürünler oluşturmak, kuruluşumuzdan bu yana stratejimizin temelini oluşturuyor. Küresel kripto piyasalarında güvenilir, güvenli ve şeffaf bir lidere duyulan ihtiyaç hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Coinbase International Exchange, ABD dışındaki uygun yargı bölgelerinde bulunan kurumsal kullanıcıların vadeli işlem ticareti yapmasına olanak tanıyacak. Vadeli işlemler 2022’de küresel kripto ticaret hacminin yaklaşık %75’ini oluşturarak yüksek likiditeye sahip piyasalar yarattı ve yatırımcılara ticaret stratejilerinde ek çok yönlülük sundu.

Bir süredir ABD’li düzenleyici kurumların baskısıyla mücadele eden Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) borsaya yolladığı Wells bildirimine şiddetle karşı çıkmış ve global pazara açılacağının sinyallerini vermişti. Açıklamasında ABD’nin düzenleyici tutumuna da yer veren Coinbase, şu ifadeleri kullandı:

Coinbase’in ABD’ye bağlı olduğundan emin olabilirsiniz, ancak dünyanın dört bir yanındaki ülkeler kendilerini stratejik açıdan kripto merkezleri olarak konumlandırmak için düzenleyici çerçevelerini giderek daha fazla geliştiriyor. ABD’nin, ülkedeki kripto gelişimi için hayal kırıklığı yaratan bir eğilimini kenara bırakıp düzenlemeler noktasında daha yapıcı bir tavır sergilemesini beklemeye devam ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!