Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Kripto Para Borsasından ABD Dışında Yeni Borsa: Türkiye’den de Erişilecek!

Winklevoss kardeşler tarafından kurulan ABD’li kripto para borsası Gemini, sadece ABD dışındaki müşterilerine odaklanacak bir türev platformu başlatacak.

Gemini tarafından yapılan resmi bir duyuruda, ABD dışındaki müşteriler için kripto para türev platformu başlatılacağına yer verildi. Gemini Foundation olarak adlandırılan bu platformun ilk ürünü Gemini Dollar (GUSD) paritesinde sürekli vadeli Bitcoin (BTC) sözleşmesi olacak. Borsa ilerleyen dönemde yine GUSD paritesinde bir Ethereum (ETH) sözleşmesini piyasaya sürecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamanın detaylarında bu yeni platformun Türkiye dahil olmak üzere Singapur, Hong Kong, Arjantin, Bahamalar, Brezilya, El Salvador, İsrail, Nijerya, Güney Afrika, Güney Kore, İsviçre, Tayland gibi ülkelerde kullanılabileceğine yer verildi.

Platform, kullanıcıları için hem spot hem de vadeli işlem imkanı sunacak. Buna ek olarak kullanıcılar dolar ve USD Coin (USDC) varlıklarını 1:1 oranında GUSD’ye dönüştürebilecekler. Platformun vadeli işlemler kısmında varsayılan kaldıraç 20x maksimum kaldıraç oranı ise 100x olarak belirlendi.

ABD’li düzenleyici kurumların yarattığı baskı ve belirsizlik ortamı son dönemde kripto para borsalarını ABD dışında faaliyet göstermeye itti. Benzer bir sinyali yakın tarihte veren Coinbase, düzenleyici belirsizliğin giderilmemesi halinde borsanın ABD dışına taşınmayı düşünebileceğini dile getirmişti. Öte yandan Coinbase, ülke dışındaki faaliyet kapsamını geliştirme stratejisi içerisinde Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) lisans aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!