Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KuCoin Twitter Hesabı Kısa Süreli Ele Geçirildi: Tazminat Sözü!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından KuCoin, resmi Twitter hesabının kısa süreli olarak ele geçirildiğini açıkladı ve çalınan varlıklar için tazminat sözü verdi.

Kucoin TSİ 24 Nisan 01.35’de resmi Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter hesaplarının siber saldırganlar tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Borsa hesabı ele geçirmeden önce sorunun çözümü için gerekli hamleleri yaptığını belirtirken kullanıcıları şüpheli görünen bağlantılara tıklamamaları konusunda uyarmıştı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra borsa, ele geçirilen resmi sosyal medya hesabını geri aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, hesabın ele geçirildiği sırada saldırganların sahte bir etkinlik yayınladığı ve birçok kullanıcının bu durumdan etkilendiği bildirildi.

Hesabın yaklaşık 45 dakika boyunca saldırganların elinde kaldığına dikkat çeken KuCoin, bu süre içerisinde toplamda 22.628 dolar değerinde Ethereum (ETH) ve Bitcoin’in (BTC) saldırganlar tarafından zimmete geçirildiğinin altını çizdi. İstismara konu toplamda 22 işlem olduğu tespit edildi. Borsa daha fazla şüphelinin zarar görmemesi için şüpheli hesapları engellediğini ifade etti.

KuCoin Twitter hesabının güvenliğini artırmaya yönelik adımlar atacağını vadederken saldırıdan etkilenen kullanıcıların zararlarını tazmin edeceğine de söz verdi. Ayrıca konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğü de borsanın açıklamaları arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!